Groene lasagne met kip en spinazie

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op de Italiaanse keuken. Ook lasagne is one of my favourites. De traditionele versie met gehakt, een vegetarische met lekker veel gegrilde groentes of deze variant… Ik heb “m jaren geleden een keertje bij een vriendin van een vriendinnetje gegeten (volg je me nog?) en sindsdien heb ik “m – wel een beetje gepimpt naar mijn eigen smaak – regelmatig gemaakt. Keer op keer een groot succes! Hij is be-hoor-lijk machtig, dus serveer er een frisse salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd. (Excuses voor de lelijke foto”s, ze zijn met mijn telefoontje gemaakt…)

Ingrediënten:
Voor 4 personen

  • 400 gram kip
  • 1 bakje spekjes
  • 1 pak spinazie a la crème
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • bakje roomkaas
  • bakje cherrytomaatjes
  • pak groene lasagnebladeren
  • bechamelsaus
  • melk voor de bechamelsaus
  • geraspte belegen/oude kaas

Hoe maak je het?
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de kipfilets in kleine blokjes, de courgette in dunne plakjes, de cherrytomaatjes in stukjes en de rode ui fijn.
- Laat een koekenpan warm worden en doe er wat olijfolie in.
- Fruit het uitje, voeg de kip en later ook de courgette en knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper en bak alles gaar en mooi bruin.
- Bak in een ander pannetje de spekjes krokant. Verwarm in weer een ander pannetje de spinazie a la crème.
- Bereid de bechamelsaus zoals Probeer dit spel ook als gratis holland casino online spelen uit op de site van Kroon Casino, als gratis holland casino online spelen of uiteraard met echt geld. het op het pakje staat aangegeven.
- Voeg de spinazie, de spekjes, de roomkaas en de cherrytomaatjes bij het kipmengsel. Roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog even pruttelen en haal het vervolgens van het vuur.
- Pak een grote ovenschaal en vet deze in. Nu gaan we de lasagne opbouwen! Begin met een laagje saus, strooi er een beetje geraspte kaas over en sluit af met een laagje groene lasagnebladen. Herhaal dit totdat de saus op is en eindig met een laagje lasagnebladen. Giet hier de bechamelsaus over.
- Sluit af met een dikke laag geraspte kaas.
- Doe de lasagne in een voorverwarmde oven en laat “m in ongeveer 30 minuten goudbruin worden.

6 reacties

  • Marieke, June 10, 2010 @ 13:09

    Dit lijkt me zo heerlijk! Moet ‘m nog altijd een keer maken… Of jij maakt ‘m voor mij?! (A)

  • Lnnkz, June 10, 2010 @ 13:13

    Heerlijk lasagne, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak niet verder kom als de standaard versie. Ik zal dit recept eens noteren!

  • Petra, June 10, 2010 @ 14:26

    Ik houd totaal niet van lasagna, maar dit lijkt me beter dan die die mijn moeder altijd maakt, haha!

  • Lies, July 11, 2010 @ 12:49

    oke, dat wordt zeker en vast hier eens uitgeprobeerd. Klinkt veelbelovend lekker!

  • Stefan, July 15, 2010 @ 11:22

    Dit ziet er overheerlijk uit! Denk dat ik het van de week eens ga uitproberen :D

  • Sjoerd, July 20, 2010 @ 08:46

    Hmm, lasagne is 1 van mijn favoriete maaltjes.. Wie weet deze eens een keer proberen te fabriceren :)

Andere links naar deze blogpost

RSS feed voor reacties op deze post. TrackBack URI

Laat een reactie achter