Kookclub: Indisch – nagerecht

Een tijdje geleden vertelde ik jullie al over mijn kookclubje. Eén keer in de zoveel tijd kom ik samen met vriendinnetjes Rianne en Nina om uitgebreid voor elkaar te kokkerellen. Laatst was het tijd voor onze tweede ‘bijeenkomst’. Nadat we heerlijk Italiaans hadden gegeten bij Rianne, was het deze keer tijd voor de Indische keuken bij Nina thuis. Niet zo standaard, dus een echte uitdaging! Aangezien de recepten uit Indonesië nogal wat ingrediënten bevatten, deel ik ze op in de verschillende gangen. De vorige keer het voorgerecht van Rianne (trio van kipsaté, pindasoep en een maiskoekje) en het hoofdgerecht van Nina (Indische rijsttafel) en nu mijn toetje Bij Casino online Nederland Nieuws wordt nu besloten er maar helemaal geen melding van te online casino maken. (bananenchocolade-loempia’s met vanille-ijs en aardbeiensaus)!

Bananenchocolade-loempia’s met vanille-ijs en aardbeiensaus
Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 8 loempiavellen
  • 3 bananen
  • 100 gram pure chocolade
  • zonnebloemolie
  • 1 ei
  • doosje aardbeien
  • vanillesuiker
  • vanille-ijs

Bereiding:
- Laat But justin-bieber-news.info had some love for their mom, too. de loempiavellen ontdooien.
- Maak een aardbeiensausje door de aardbeien te pureren en vanillesuiker toe te voegen naar smaak.
- Verhit flink wat zonnebloemolie in een ruime pan.
- Snijd de Een bekend vestigings land voor Nederlandse online casino“s is Malta. bananen in dunne lange partjes en breek de chocolade in stukjes
- Pak een loempiavel en leg “m met een punt naar je toe. Leg een stukje van de punt vandaan de banaan en chocolade in een horizontale lijn. Rol de loempia strak op door de punt over de banaan te vouwen, de zijkanten naar binnen te vouwen en “m verder op te rollen. Bestrijk de uiteinden met wat eigeel, zodat “t goed aan elkaar blijft plakken. Maak zo alle loempia”s.
- Frituur de loempia”s goudbruin in de hete olie (de olie is heet genoeg als een stukje brood naar boven komen drijven) en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Serveer ze met de aardbeiensaus met een bolletje ijs.

Selamat makan!

7 reacties

  • celine, May 30, 2010 @ 14:13

    indisch – indonesië? denk dat je twee landen hier verwart :)

  • Jet, May 30, 2010 @ 14:18

    Ja, het is officieel niet correct nee, al wordt het wel gebruikt (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Indonesische_keuken), maar ‘Indonesische’ was zo lang… ;-)

  • celine, May 30, 2010 @ 14:51

    mja, ik ben van belgie é, speelt wss ook wel mee qua taalgebruik :) maar lekkere recepten zeg!

  • Marieke, May 31, 2010 @ 15:05

    Oeh, wat lijkt me dit lekkerrrrr!

  • Lnnkz, June 3, 2010 @ 20:06

    Dit klinkt wel heel erg lekker moet ik zeggen!

  • Raphael, June 7, 2010 @ 12:57

    Pweaw ! dat mag je ook wel een keertje meenemen voor ons hoor! ik knip altijd je plaatjes! :P

  • Petra, June 9, 2010 @ 13:38

    Oeh, dat lijkt me wel heel erg lekker! Dat ga ik een keertje maken!

Andere links naar deze blogpost

RSS feed voor reacties op deze post. TrackBack URI

Laat een reactie achter